Dining Room Extension, York St John University

The dining room extension project for York St John University provides a high quality pavilion in the heart of the Lord Mayor’s Walk Campus.  The building will provide additional dining and entertainment space together with a new landscape garden and covered terrace.

Located in the heart of the Lord Mayor’s Walk Campus, the extension to the existing dining room will provide an exceptional dining and entertainment experience.

Designed as a “Pavilion in the Landscape” the space will accommodate an additional 90 covers.

Glulam timber beams and columns are a key design feature, together with the rustic brick, external terrace and landscaped garden.  The design team worked closely with the Estates Department and campus services to ensure a smooth integration, both physically and operationally into the existing grain of the site.

Client:York St John University
Contractor:Hall Construction Group
Value:£1.1m
Service: Architecture
Sector: Learning