Campus Central, Leeds Beckett University

A welcoming ambiance in two moods

We were asked by Leeds Beckett University to remodel the interior architecture and interior design of the refectory dining area in their Headingley campus.

It was apparent that the space naturally fell into two distinct zones. The first zone sat adjacent to an existing coffee bistro and lacked natural light. The intimate nature of the area lent itself to a cosy atmosphere; we used dark-wood furniture, patterned fabrics and warm colours to set the right tone.

 

 

 


A controllable lighting system allows users to alter the atmosphere of the space.


In contrast, the second zone enjoyed a complete elevation of glazing, giving it a bright and open feel. Here, we selected a palette of fresh Mediterranean colours that we carried through onto furniture, soffit baffles and wall graphics.

Light fittings were carefully chosen to complement and enhance each space while a controllable lighting system allows users to alter the atmosphere of the space, depending on its function.

Client:Leeds Metropolitan University
Value:£250k
Service: Architecture, Interior Design
Sector: Learning